MONTAŽA SVETLOBNIH KUPOL IN TRAKOVI

Materiali

Svetlobne kupole so izdelane iz visoko kvalitetne plastike, ki ima zelo dolgo življenjsko dobo.
Standardni material za svetlobne kupole je akrilno steklo (PMMA), za večjo odpornost na udarce in točo pa se uporablja polikarbonat (PC). Material za svetlobne kupole je lahko v opalni ali prozorni barvi. Na posebno željo pa je možno izdelati tudi v drugih barvah. Debelina materiala je odvisna od velikosti svetlobne kupole, obremenitve snega ter vetra.
Za zmanjšanje toplotnega sončnega sevanja se uporablja posebne antirefleksne IRR (heat stop) plošče. V kombinaciji zunanje luske iz IRR plošč ter notranje luske iz akrilnega stekla, v prozorni ali opalni barvi, se toplotno sončno sevanje zmanjša do polovice.

Izolativnost

Svetlobne kupole so dobavljive v enoslojni, dvoslojn in troslojni izvedbi. Pri večslojnih izvedbah svetlobnih kupol so sloji med seboj zlepljeni, kar preprečuje nabiranje prahu in kondenza med posameznimi sloji kupole. Pri normalni vgradnji je kondenzacija površine praktično onemogočena. Tudi sama prirobnica je izdelana tako, da ni toplotnega mostu.

Toplotna prehodnost     Enoslojna= 5,2 W/m2K
                                  Dvoslojna= 2,8 W/m2K
                                  Troslojna= 1,9 W/m2K

Zmanjšanje hrupa        Enoslojna= 19 dB
                                  Dvoslojna= 26 dB
                                  Troslojna: ni podatkov

Piramidne svetlobne kupole

Piramidne svetlobne kupole so izdelane iz enakih materialov, kot standardne kupole in sicer za vse kvadratne velikosti do N= 196x196 cm v enoslojni, dvoslojni in trislojni izvedbi.

Pritrditev svetlobne kupole

Pritrditev svetlobne kupole je narejena tako, da je onemogočeno puščanje tako pri fiksni kot pri odpiralni izvedbi.

Tabela dimenzij:

NASTAVNI VENCI ZA SVETLOBNE KUPOLE

-poliestrski
-kovinski

Poliestrski nastavni venec je sestavljen iz steklenih vlaken (GFK),trde poliuretanske pene (PUR) in lesa. Narejen je tako, da preprečuje, da bi kondenz tekel po podstavku v notranjost objekta (poseben kondenčni rob). Notranjost podstavka je bela in gladka. Podstavek ima široko prirobnico, ki omogoča pritrditev na pod konstrukcijo. Standardne višine vencev so 15, 30 in 50 cm. Poliestrski veneci so že izolirani in sicer od 2,5 cm (standard) do 8 cm (po naročilu).Poliestrske nastavne vence se da dobiti samo v standardnih dimenzijah.

Kovinski nastavni venci so narejeni iz 1mm cinkane pločevine, so neizolirani, vendar se jih da na željo kupcev tudi izolirati. Prednost kovinskih nastavnih vencev je v tem, da se jih lahko dobi v katerikoli dimenziji, ter se lahko prilagodijo nestandardnim odprtinam.

MOŽNOSTI ODPIRANJA:

 - za prezračevanje (ročno, na električni pogon, pnevmatsko)


ročno odpiranje


elektro pogon

  -Izhod na streho (ročno)  - aktivna požarna zaščita (odvod dima in toplote v primeru požara)
                                            -elektromotor 24 V kot odpiranja 165 °
                                           - CO2 kot odpiranja 165 °